Skip to main content

Nak Tingkatkan Peluang Kerja 2x Ganda Dengan
Teknik dan Strategi Berkesan? 

“Setelah beratus resume dihantar, akhirnya buat pertama kali saya dipanggil temuduga dan di tawarkan jawatan dipohon dengan teknik dan strategi Mudah Dapat Kerja” – Pembaca

Assalamualaikum wbt

Puji dan syukur yang tidak terhingga dipanjatkan kepada Allah s.w.t kerana limpahan kurnia dan rahmatNya telah memberikan saya ruang dan rezeki, buku Mudah Dapat Kerja kini berada di pasaran!

Buku ini diilhamkan melalui pengalaman yang telah saya lalui dalam membangunkan kerjaya sendiri sehingga mendapat pengiktirafan di peringkat antarabangsa dalam bidang rundingan kerjaya.

Buku Mudah Dapat Kerja

Ini adalah buku saya yang pertama! Namun, ianya adalah perkongsian pengalaman saya sejak lebih 12 tahun yang lalu di mana saya kongsikan pengalaman, tips dan strategi bagaimana saya memulakan kerjaya pertama saya dan dalam masa yang sama penyambung pengajian peringkat master ketika rakan-rakan sepengajian masih lagi huru-hara menulis thesis untuk projek akhir tahun.

Perkongsian pengalaman, tips dan strategi ini saya selalu kongsikan bersama pelajar-pelajar yang mengikuti bengkel saya ‘Mudah Dapat Kerja’ merangkumi strategi yang terbukti berkesan dalam memburu pekerjaan.

mudah dapat kerja by nik faiz
Nik Faiz, CPCC
Buku Mudah Dapat Kerja

Dalam buku Mudah Dapat Kerja ini, terdapat berpuluh-puluh strategi lagi bagaimana merungkaikan permasalahan lepasan graduan dan individu yang sukar mendapat kerja  yang telah dibuktikan berjaya membantu pelajar-pelajar saya mendapat pekerjaan seawal 3 hari serta membawa perubahan hidup yang lebih baik dari sebelumnya.

Dan kesemua strategi ini saya telah gunakan dan amalkan sejak 12 tahun yang lalu ketika memulakan kerjaya saya yang pertama,  dan pada masa itu saya belum bergraduat lagi!

'Masterpiece' Resume/Cv Anda

Memiliki buku Mudah Dapat Kerja ini diibaratkan seperti anda sedang mengikuti kelas eksklusif bersama saya! Tips dan strategi memburu kerja yang saya kongsikan terbukti telah membantu ramai ‘jobseeker’ dari Malaysia, Singapura, Indonesia, Tunisia, India, China dan juga Australia untuk mendapatkan pekerjaan idaman mereka.

Buku praktikal yang berbentuk storytelling ini telah lama ingin saya hasilkan. Guru bisnes saya, Dr Wan Yusof pernah berkata pada saya suatu masa dahulu..

“Faiz, bagaimana jika konten bengkel Mudah Dapat Kerja ini di videokan, ia akan menjadi aset digital buat Faiz. Dan mungkin suatu hari nanti..ia boleh dibukukan!”

Idea untuk menulis buku ini saya simpan sejak 2 tahun lalu lagi!  Saya mengambil masa untuk menulis dan mengolah dalam bahasa santai, lebih kurang gaya saya sedang menyampaikan ceramah. Jadi, bila anda betul-betul hayati penulisan buku ini anda akan rasa seolah-olah sedang duduk dalam kelas saya..gitu 🙂

Konsep yang ditengahkan dalam buku ini adalah anda buat, anda dapat. Terdapat ruangan latihan yang telah disediakan untuk anda isikan dan jika anda mengikuti satu persatu seperti mana yang diterangkan dalam buku ini, saya amat yakin, sebaik saja anda menghabiskan di helaian terakhir buku ini, resume/cv anda sudah siap sedia untuk dihantarkan kepada bakal majikan yang berpotensi!

Soalannya…

Sudahkah anda bersedia untuk mengubah diri atau kerjaya anda ke tahap lebih tinggi (walaupun kurang keyakinan diri?)

Lagi teknik dan strategi disampaikan...

  • Pengalaman yang saya tidak dapat lupakan melalui ‘jalan gelap’ dalam hidup yang mengingatkan saya untuk tidak putus asa dengan ujian dan cabaran. Tetapi berusaha untuk mencapai apa yang kita tiada.
  • Bagaimana caranya untuk melakukan menghasilkan konten resume/cv berkualiti yang akan membuatkan resume anda tampil berbeza dan istimewa berbanding calon  yang lain. (Bukan hanya infografik menarik tetapi isinya kosong!) 
  • Tips dan kaedah untuk menghadiri temuduga serta soalan-soalan yang popular yang perlu anda kuasai supaya sesi temuduga anda berjalan dengan baik dan berkualiti.
  • Bagaimana mahu kelihatan bergaya profesional semasa temuduga, serta tampil berkarisma di depan penemuduga (walaupun kurang modal).
  • Cara yang diterangkan adalah ‘step by step’ dan akan membantu anda untuk melalui setiap proses penulisan resume/cv dan temuduga dengan lebih teratur dan bersistem.
  • Kaedah, teknik, dan taktik yang dikongsikan adalah hasil dari pengalaman saya sendiri, serta ilmu dan pengalaman yang telah disesuaikan mengikut keperluan masa kini. .
  • Dan banyak lagi!… (125 muka surat padat dan penuh dengan informasi praktikal yang bergambar gambar/imej BERWARNA-WARNI supaya anda tak boring membacanya!)

Buku

Mudah Dapat Kerja

Buku ini yang bakal mengubah hidup anda dan orang sekeliling. Sesuai untuk anda atau dijadikan hadiah kepada yang tersayang.

Konsultasi Resume PERCUMA bernilai RM150 terhad untuk 100 peserta sahaja jika anda melakukan pesanan sekarang!

TAWARAN PERCUMA UNTUK ANDA. Dapatkan buku Mudah Dapat Kerja hari ini, dan anda akan menerima sesi konsultasi “Personal Konsultasi Resume”  bernilai RM150. 

Sesi review resume ini akan dijalankan oleh saya sendiri, iaitu saya akan memberi bantuan konsultasi untuk menambah baik resume anda, sebaik saja resume anda siap selepas membaca buku ini.

Pemberian PERCUMA bernilai RM150 ini akan dihentikan pada bila-bila masa sahaja – Terhad kepada 100 yang terawal sahaja. Untuk mendapatkannya, pastikan anda melakukan pesanan SEKARANG sebelum terlewat!

Review Buku

“Untuk yang mahu memikat bakal majikan melalui proses permohonan kerja, buku ini amat sesuai untuk dijadikan rujukan. Buku yang wajib di miliki!”

Mahanom MohammadPengarah sebuah syarikat yang berusia 20 tahun

“Tuan Faiz dah bocorkan segala rahsia asas & strategi 'ilmu memikat' majikan di luar sana. Gaya penulisannya santai & penuh berisi, bila dah start baca memang takmo berhenti tau-tau dah bab penutup 😁 Saya bagi rate 9.5/10.. korang yang tengah mencari pekerjaan atau belum lagi pernah berjaya interbiu wajib baca buku Mudah Dapat Kerja!”

Zolkie BakiDesigner

Nik Faiz, CPCC

Nik Faiz merupakan perunding kerjaya pertama di Malaysia yang mendapat pengiktirafan professional dari luar negara oleh Professional Association of Résumé Writers & Career Coaches (PARW/CC), St. Petersburg, US. Beliau telah mula mendidik dan membantu graduan dan pencari kerja cara memulakan dan mengembangkan kerjaya lebih 10 tahun lagi. Kepakaran dan pengalaman dalam industri kerjaya membuatkan beliau sering menjadi rujukan oleh pencari kerja, institusi dan pertubuhan di Malaysia serta peringkat antarabangsa.